miercuri, 28 ianuarie 2015

Legiile Universale- pe înţelesul tuturor!

Am aşteptat cu drag să abordez acest subiect, iar pentru cei necunoscători de el va fi un prim pas pentru a înţelege câteva dintre misterele lumii. Legile Universale sunt cuprinse în multe filosofii străvechi si moderne, însă cea mai sugestivă şi cea mai conturată rămâne cea a hermetismului.

 "Hermetismul este prezentarea unui sistem de legi care guvernează întregul Univers, legi imuabile (neschimbătoare), care se manifestă peste tot - material, mental si spiritual. "

Pe scurt, denumirea de hermetism vine de la Hermes Trismegistus (Trismegistus = de trei ori mare), pentru mai multe informaţii, accesaţi:


LEGILE UNIVERSALE (Legile Creaţiei)



1. LEGEA MENTALISMULUI:


"Totul este spirit, Universul este mental."

Această lege explică faptul că tot ceea ce vedem şi ceea ce percepem noi îşi are originea în domeniul mental, astfel există o singură Conştiinţă Universală, o singură Minte UniversalăTot ceea ce percepem noi ca materie, este spirit. Acest spirit nu poate fi explicat şi definit de mintea umană, însă poate fi considerat ca fiind "un spirit universal, infinit şi viu". Toată energia şi toată materia izvorăşte din acest TOT, acest întreg, pe care noi îl numim Univers. Tu faci parte din acest Univers, mintea ta face parte din Mintea Universală. De aceea, sunt atât de multe studii bazate pe puterea minţii, căci viaţa ta este o manifestare a minţii tale. 


2. LEGEA CORESPONDENŢEI:


"Ceea ce este sus este şi ceea ce este jos, Ceea ce este jos este şi ceea ce este sus." 

A doua Lege Universală explică faptul că "există o armonie, un raport constant, o corespondenţă" între planul material, cel mental şi cel spiritual. Tot ceea ce ne înconjoară aparţine acestui TOT, orice om sau orice concepţie umană are acelaşi izvor. Legea corespondenţei îţi transmite ideea de egalitate, ideea de armonie şi echilibru. Acest TOT este unic, este pretudindeni. Eu consider că în noi există un mic univers, noi avem capacitatea de a crea ceea ce ne dorim, tot ceea ce poate fi perceput de om este o oglindire a universului. Concluzionând, închei prezentarea acestei legi cu un citat al renumitului Pitagora: "Toate sunt construite după legile armoniei."

3. LEGEA VIBRAŢIEI: 


"Nimic nu este în repaus, totul se mişcă, totul vibrează."

Această lege explică faptul că Universul este în continuă mişcare, că nimic nu este static, TOTUL este vibraţie. Aceste vibraţii se deosebesc prin frecvenţă, iar veridicitatea principiului a fost demonstrată şi ştiinţific, tot ceea ce ne înconjoară, inclusiv noi- oamenii, suntem energie. Orice emoţie, orice stare, orice gând pe care îl ai vibrează, ele reprezintă energie, iar tu ai posibilitatea de a atrage ceea ce îţi doreşti în viaţa ta. Foloseşte-te de ceea ce ştii şi fă primul pas spre schimbare, gândeşte pozitiv!



4. LEGEA POLARITĂŢII:


"Totul este dublu, orice lucru are doi poli, totul are două extreme, asemănătorul şi neasemănătorul au aceeaşi semnificaţie, polii opuşi au o natura identică însă de grade diferite, extremele se ating, toate adevărurile nu sunt decât semiadevăruri, toate paradoxurile pot fi conciliate."

Această lege ne spune că orice om sau orice lucru este definit prin dualitate. De fapt nimic şi nimeni nu este rău, nimic şi nimeni nu este bun, însă totul este bun şi rău. Noi trebuie să percepem această dualitate ca un întreg, să nu mai separăm lucrurile după bunul plac. Echilibrul interior începe cu acceptarea părţilor tale negative, să fii conştient de existenţa lor şi să alegi să transcenzi acea partea rea. Observaţi că am folosit verbul "a transcende" ( TRANSCÉNDE = A trece dincolo (de un anumit punct, de ceva etc.), a trece peste, a păși peste, dincolo.) , nu a transforma. Trebuie să înţelegem că binele de rău, lumina de întuneric, iubirea de ură, căldura de frig se deosebesc doar prin diferenţa de grade, ele sunt aceleaşi în realitate. 


5. LEGEA RITMULUI: 


"Totul se scurge înăuntru sau în afară, orice lucru are durata sa, totul evoluează apoi degenerează, balansul pendulei se manifestă în toate şi măsura oscilaţiei sale la dreapta este asemanatoare cu măsura oscilaţiei sale la stânga, ritmul este constant."

Această lege explică că orice lucru are o mişcare măsurată, un început şi un sfârşit, ca mai apoi sfârşitul să devină început, iar acest ciclu repetându-se la infinit, însă de fiecare dată într-un alt mediu, sub o altă formă. Acest balans al pendulei este regăsit în orice lucru, totul vine şi pleacă, însă mişcarea nu înceteză niciodată. Acest principiu ne ajută în percepţia vieţii, orice etapă a vieţii noastre la un moment dat se încheie, însă alta începe, trebuie să acceptăm aceste evenimente şi să păşim cu încredere spre ceva nou.



6. LEGEA CAUZEI ŞI A EFECTULUI: 


"Orice cauză are efectul său, orice efect are o cauză, totul se întâmplă conform Legii, hazardul nu este decât un nume dat unei legi necunoscute, sunt numeroase planuri ale cauzalitaţii însă nimic nu scapă Legii."

Această lege explică foarte bine citatul: "Nimic nu este întâmplător.", căci totul se întâmplă conform Legii, cu un scop, totul are o cauză şi un efect, iar "planul superior domină întotdeauna planul inferior". Tot ceea ce ţi se întâmplă în viaţa ta se întâmplă în urma acţiunilor tale. Viaţa pe care o ai defineşte faptele, gândurile şi cuvintele tale. Orice acţiune pe care o faci sau orice alegere pe care o vei lua va avea o consecinţă, va crea un eveniment. Totul este o continuitate, totul se leagă şi nimic nu e la voia întâmplării. Potrivit acestei legi este dezvoltat conceptul de karmă.


7. LEGEA GENULUI: 


"Este un gen în toate lucrurile, totul are principiile sale, Masculin si Feminin, genul se manifestă pe toate planurile."

Această lege transmite ideea că Genul se manifestă în orice, fapt evident în cazul oamenilor şi nu numai. Principiile Masculin si Feminin aduc odată cu ele anumite trăsături specifice, cum ar fi: principiului Masculin este caracterizat prin energie, încredere, logică, intelect şi putere, iar principiul Feminin oferă blândeţea, dragostea, intuiţia şi răbdarea. Însă toate aceste calităţi specifice unui Gen se regăsesc şi în celălalt, totul este o oglindire, nimic nu se separă. Aceste principii luate separat- sunt incapabile să realizeze Procesul Creaţiei. Odată ce vei înţelege importanţa şi sensul acestei legi, te vei simţi complet.


Scopul acestui articol este conştientizarea şi înştiinţarea fiecăruia dintre noi despre potenţialul infinit pe care îl deţinem şi capacitatea de a stăpâni fiecare dintre cele şapte Legi Universale.

Surse de informare:

4 comentarii:

  1. Multi dintre noi ne plafonam si uitam de constiinta de sine. Aleg sa se lase dusi de soarta.
    Sper ca articolul tau sa ajunga la mai multe persoane. Pentru ca in cele din urma 'Totul pe lume e primejdios si totul e de trebuinta' (Voltaire) ^.^ acum am inteles la ce s-a referit hihihi, bine ca am pastrat citatul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aşa este, această "plafonare" este mult promovată, iar eu consider că noi, cei care suntem conştiienţi de ceea ce ne înconjoară, avem datoria să "trezim" câţi mai mulţi oameni din acest "somn" adânc al ignoranţei. Mulţumesc frumos că ai oferit puţin timp şi articolelor mele! O seară frumoasă să ai!

      Ștergere
  2. ^.^ nu ai pentru ce. Imi place abordarea ta. E mult mai reala si usor de inteles. Sunt unele persoane care vorbesc despre acest subiect si totodata nu spun nimic.
    Succes cu noul blog! ^.^

    RăspundețiȘtergere